Fashionweek voor Marieke Prins

30-01-2012

Afgelopen zaterdagmiddag stond er een bijna tien meter lange limousine voor het huis van Marieke. Om haar op te halen om naar de Fashion Week in Amsterdam te gaan. Toen Mariek 3 jaar was bleek ze jeugdreuma te hebben. En daardoor moet ze voortdurend oppassen dat ze niet te veel van zichzelf vergt. Behalve voor streetdance (waar ze noodgedwongen mee moest stoppen), heeft Marieke nog een passie: Mode. Afgelopen weekend kon ze haar hart ophalen. De moeder van Marieke schreef een brief naar de Wensstichting Zalavolbate; of Marieke niet eens flink in de watten gelegd kon worden. En dat hebben we dus geregeld... 

Marieke heeft zelf ook een verslag gemaakt:

Ik wist totaal niet wat deze dag mij zou gaan brengen, een volkomen verassing. Heel spannend dus! Zaterdag rond 15.30 stond er een witte limousine voor de deur. Mijn zus ging mee, moeder en tante. Ook twee  heren van Zalavolbate. Onderweg dronken we campagne.
Rond 17.30 kwamen we aan in Amsterdam! We hebben gedineerd in het restaurant van Jamie Oliver. Fifteen. Een gebraden biggenschouder als voorgerecht, gestoofd rundvlees, tomaat en bechamelsaus als hoofdgerecht en als nagerecht een bolletje limoen en mandarijn ijs.
Daarna rond 19.30 liepen we naar een gebouw. Dat gebouw ging ik met mijn zus en de twee heren in. Daar werden we ontvangen door een dame, die ons ging rondleiden. Zo gingen we eerst backstage bij de modellen. Door de kantine gelopen, zo naar de backstageplaats. Daar was het heel chaotisch. De dame vertelde mij hoe het er aan toe ging. Toen ontmoette ik modeontwerpster Olcay Gulsen. Die was heel aardig! Daarna moesten we wachten tot de modeshow ging beginnen. Rond 21.45 begon de modeshow, we zaten op de eerste rij. Allemaal mooie kleren kwamen voorbij. Rond 22.30 begon de afteparty, waar ik allemaal bekende mensen tegenkwam en zo ook op de foto mee ging. Rond 23.45 gingen we terug met de limousine naar Emmen.
Deze dag vergeet ik  nooit.
Marieke Prins

Fotoalbum
Terug naar het wensen overzicht

Doe mee!