Mijn verslag van deze dag

Een prachtige dag voor Lorenzo

  • Foto 1
  • Foto 2
  • Foto 3
  • Foto 4
  • Foto 5

Dinsdag 28 juni 2022
 
Daar is de grote dag, de wensdag voor Lorenzo!
 
Het begon al vroeg. Om 08.00 uur werden zijn broertjes opgehaald en kwam opa binnen, die mee zou gaan. Hij wist nu dat het niet meer lang kon duren.
Om 08.30 uur stonden we al met zijn drietjes buiten op het pad te wachten.
Lorenzo vroeg: “zitten ze daar in die bus”?
Ja, zeg ik, volgens mij wel. En ja hoor, daar kwamen ze aan. Even voorstellen en een foto maken.
Hij zat al in de bus vóór Anita en Jan van de Wensstichting  het konden zeggen.
Zijn eerste vraag was: “waar gaan we naar toe”?
Ja zegt Anita, dat is een verrassing.
We vertrekken richting Nieuw-Dordrecht en rijden richting Emmen. Op het Industrieterrein zien we allemaal autodealers en Lorenzo kijkt al flink in het rond en roept wat voor auto’s hij allemaal ziet.
Even verderop zet Jan de bus stil bij Dealer auto’s Emmen.
“Is het hier?” vraagt hij?
Op het buitenterrein kijkt hij al zijn ogen uit, hij ziet een Porsche en een BMW…. We lopen naar binnen en hij zag al meteen één van zijn favoriete auto’s, een Audi RS8. Wauw!! En een Tesla!
Nog even wat afstand bewaren en Jan leidt ons naar boven . Daar stonden auto’s van vroeger die gepimpt waren, leuk, maar toen hij daar stond en uitkeek over de showroom was het klaar….. Daar zag hij zijn droomauto, de Lamborghini!
Hij riep meteen toen hij het zag: “Kijk, een Lambo”!!!
Zijn reactie en gezicht, dan “smelt” je als moeder. Hij kon niet wachten om naar beneden te gaan. Eénmaal beneden was het één streep naar de Lamborghini en daarnaast stond ook nog een Ferrari, wauw!
De medewerker van Dealer auto’s Emmen kwam er bij en vroeg of hij er ook even in wilde zitten. Ja natuurlijk!!!!
Alles werd verteld over zijn droomauto, alles mocht gezien worden. Toen bleek dat de Lambo gestart werd en voor hem naar buiten reed werd het spannend, maar……
Hij kreeg door dat hij mee mocht rijden. Als eerste stond hij buiten en kon niet wachten…
Het geluid dat er uit de Lamborghini kwam maakte hem een beetje bang, maar dat weerhield hem er niet van om in te stappen. En daar ging hij, met een big smile, mee.
Na zo’n half uur kwamen ze terug en hij was zo blij en zijn ogen glunderden. Zijn dag kon nu al niet meer stuk. Ik wilde hem vragen hoe het was, maar hij liep met een vaart achter de auto langs en stapte in achter het stuur. Ja, het was waar, hij mocht zelf raffen? Gas geven en die megabak laten knallen!
 
De N34 gaat naar Groningen wist ik, maar ja die is zo lang, wat gaan we doen? Lorenzo was ook nieuwsgierig maar hij bleef rustig om zich heen kijken en afwachten waar we naar toe gingen.
Toen kwamen we bij een indoor Ski-hal.
Daar mocht hij eerst met een sleetje de berg af naar beneden glijden. Dat vond hij prachtig, maar alleen is niet zo leuk als samen. Dus ging zijn vriend, opa, ook mee en ik er achteraan. Wat een lol en plezier had hij. Na de picknick bleek dat hij mocht leren skiën. Wauw, dat had hij nog nooit gedaan!
“Mama, ga jij met mij mee?” vroeg hij. “Ja natuurlijk” zeg ik, dat doe ik voor jou. Wat geweldig en mooi om mee te maken. Fanatiek dat hij was en hij kon het goed!! Af en toe een pauze en weer door.
 
Na een uur skiën was het tijd voor een volgende activiteit,  500 meter lopen naar een andere locatie zag hij het, een KARTBAAN!
Dat leek hem toch geweldig, zelf scheuren over de baan.  En ja hoor dat ging gebeuren. Na de uitleg omkleden, helm op en de kart in. Mama en opa gingen ook mee de baan op. Prachtig, en totaal geen angst. Daar ging hij vol gas de baan op en al slippend de bocht door. Hij was supersnel en niet bij te houden.
Het was zo mooi om hem te zien genieten en ik vond dit ook maar al te mooi om dit met hem te beleven. Een pauze en daarna mochten we nog een keer de baan op.  Hij kon niet wachten. Opa gaf op en deed deze ronde niet mee. Dus het werd een wedstrijd tussen moeder en zoon. Ik ging eerst en liet hem direct voorbij om de aanval in te zetten, maar wat ik ook deed en hoe erg ik ook mijn best deed, ik kwam hem niet voorbij. Hij won!!! Op het podium de nr. 1 Prachtig!!
 
Omkleden en de bus weer in, want het was nog niet gedaan. Lorenzo was op en viel bijna letterlijk om van de slaap. Maar hij had de tijd want we moesten een uurtje terug richting Emmen.
 
Daar zag hij zijn lievelingsrestaurant, de Mc Donalds!
Een rondleiding en eten zoveel  hij wou.  Wat een geweldige afsluiting!
 
Daarna naar huis en daar werd hij nog verrast met een tas vol cadeautjes en ook voor zijn broertjes een tas vol.
 
Echt, het is niet in woorden te beschrijven wat jullie voor hem hebben gedaan. Wat een geweldige, prachtige dag en top geregeld ALLES.
 
Met tranen in mijn ogen schrijf ik de laatste paar zinnen, want hij had dit zo verdiend.
Een herinnering voor het leven!!!
 
Bedankt voor alles.
 
Denise (moeder Lorenzo)
 
 
Sponsoren:
Dealerauto’s Emmen                                   www.dealerautosemmen.nl
Snow- & Outdoorlimits Groningen           www.snowlimits.nl
Kartracing & Bowling Groningen               www.kartbaangroningen.nl
McDonald’s Emmen                                     www.mcdonaldsrestaurant.nl