Femke ontmoet haar idool Yes‐R

12-04-2015
Femke, een mooie dame van 11, werd geboren met scoliose. Afgelopen januari is ze  geopereerd aan haar rug en nu volgt er een lange weg van herstel. Zus Nienke diende bij ons  een wensverzoek in omdat ze vond dat Femke dat wel had verdiend na deze zware periode. Heel bijzonder dat Nienke drie jaar geleden ook aan haar rug is geopereerd en ook al eens een  prachtige wensdag heeft mogen ervaren. Nienke begrijpt haar zus dan ook als geen ander.

Vrijdag 27 maart was het zover, de wensdag van Femke. De dag begon om 15:00 uur. Carin  van Studio Gloss in Emmen kwam speciaal bij Femke thuis met een indrukwekkende beautycase om Femke prachtig op te maken en haar haren te doen. Femke mocht zelf de kleuren  kiezen en genoot zichtbaar van haar beauty behandeling. Carin zorgde voor een party­proof  resultaat en gaf Femke nog een lipgloss om haar lippen af en toe bij te kunnen werken. Het was  een groot succes! Na de visagie was het tijd voor een fotoshoot. Fotografe Tara kwam langs om het mooie resultaat  van Carin vast te leggen. Tara en Femke vertrokken naar buiten om wat mooie plaatjes te  schieten. Uiteraard werden er ook nog wat mooie foto’s gemaakt samen met Nienke. Wat een  mooie meiden en wat stralen ze de liefde voor elkaar uit!

Om 17:00 uur kwam er plotseling een mooie oude VW­bus voorrijden, met chauffeuse Nicky  Lotterman. Femke was opnieuw blij verrast. “Wat schattig” riep ze toen ze de bus zag. Nadat er  nog wat foto’s werden gemaakt vertrokken we naar Het Keverhuis waar Nienke met iedere  auto die ze mooi vond op de foto mocht. Waar wij met z’n allen als een blok vielen voor de oude  kevers, viel Femke’s oog op een mooie oude rode MG. De auto deed haar denken aan een auto  in een videoclip van Yes-R. Hoe stoer was het dan ook dat ze in de auto mocht zitten en heel  even het gevoel had dat deze van haar was. En toen Nienke ook nog even bij haar in de auto  kwam zitten was het feest compleet. “Kom we gaan” zeiden ze giebelend tegen elkaar. Helaas hebben we de mooie rode auto moeten laten staan in Het Keverhuis maar gelukkig  heeft Tara een paar prachtige foto’s gemaakt van dit moment.

Om 18:00 werd het toch echt tijd om te vertrekken richting Hoogeveen in de mooie oude VWbus. De meiden samen voorin en moeder op de achterbank. Onderweg hadden ze even het  gevoel beroemd te zijn omdat er op de snelweg naar ze gezwaaid en gekeken werd.  Chauffeuse Nicky reed de dames tot voor de deur van het restaurant. Wat een luxe!  Bij Eetcafe De Beurs was het tijd voor een hapje en een drankje en uiteraard de voorbereiding  op het grote moment van de dag. Het eten smaakte heerlijk en het toetje werd zelfs door de mannen uit de keuken geserveerd. Wat een service!

De ontmoeting met Femke’s idool Yes-R. Femke begon na  te denken over de vele vragen die ze Yes-R wilde stellen. Giebelend bedachten de zussen  hoe ze Yes-R zouden kunnen verleiden en welke trucs ze konden gebruiken om een kus van  hem te kunnen krijgen. Lachend vertelde Femke dat ze hem wilde hem vragen of zijn vader een  DJ was, want hij was toch echt een plaatje! Giebelend en schaterlachend werd genoten van het  heerlijke eten. Tijdens het overheerlijke toetje besloten de dames dat ze hun strategie bepaald  hadden en dat ze er klaar voor waren. Op naar theater De Tamboer dan maar! Want voordat Femke Yes-R zou ontmoeten mochten  we met z’n allen eerst genieten van de voorstelling “Hartsvrienden” waar Yes-R een rol in  speelt momenteel. De ontvangst in theater De Tamboer was hartelijk.

Met stoelen op de eerste rij was het uitzicht prachtig. Maar waar Femke voor  de voorstelling nog heel stoer riep dat ze helemaal niet  zenuwachtig was begonnen de kriebels  nu toch echt wel te komen. Iedere keer wanneer Yes-R op het toneel verscheen realiseerde  Femke hoe knap hij toch is en dat het moment dat ze hem ging ontmoeten toch echt steeds  dichterbij kwam. En toen we na de voorstelling in de foyer stonden te wachten op manager Roy  Spork die ons naar Yes-R zou brengen bekende Femke dat ze toch wel heel zenuwachtig  was. Gelukkig was daar zus Nienke die haar trillende hand vasthield. Roy liet de meiden eerst  het toneel vanaf de achterkant zien en vertelde hoe het op­ en afbouwen in zijn werk ging. Heel  bijzonder om even aan de andere kant van de coulissen te staan. De meiden hielden elkaars  handen stevig vast en realiseerden zich dat de grote ontmoeting bij iedere stap dichterbij kwam.

En terwijl Roy de dames door het gebouw leidde stonden ze voor ze het wisten ineens oog in  oog met hun grote idool. Met de handen nog vast gaf Yes-R de meiden meteen een knuffel  en heel even waren ze sprakeloos en konden ze niet geloven wat hun hier overkwam. Femke  sloeg de andere trillende hand voor haar mond en kon alleen maar zeggen; Oh mijn god, ik kan  het niet geloven, oh mijn god, dankjewel, ik weet niet wat ik zeggen moet….. Yes-R stelde ze gerust en nam ze mee naar een bankje waar ze even rustig konden zitten.

Wat wil je allemaal van me weten vroeg Yes-R. Femke die tijdens het eten nog allerlei vragen  had bedacht wist het niet meer. Van de zenuwen was ze alles vergeten. Yes-R legde lieflijk  zijn hand op haar schouder om haar gerust te stellen. Langzaam werd Femke wat rustiger en  herinnerde ze zich wat ze wilde vragen en kwam het gesprek op gang. Yes-R gaf antwoord  op al haar vragen en luisterde aandachtig toen Femke en Nienke een stukje voor hem rapten.  En toen Femke hem vertelde dat ze hem haar habibi (schatje) vond, keek Yes-R haar  lachend aan, legde zijn hand op haar schouder en zei met een lieve lach ‘jij bent ook mijn  schatje hoor’ Femke hielde de hand van haar zus vast en wist even niet wat ze moest zeggen. Wauw!

Na nog wat foto’s te hebben gemaakt en handtekeningen te hebben gezet was het tijd om  afscheid te nemen. Nadat Femke Yes-R nog een heerlijke zoen op zijn wang heeft gegeven,  en nog één voor de foto die mama maakte, en nog één voor de foto die Karin maakte…..  verlieten we het theater. Wat een dag, wat een ervaring. Femke heeft zich een prinses gevoeld en samen met haar zus  genoten van iedere minuut en vooral van het half uurtje naast Yes-R op de bank. Heel even  vergat ze haar zorgen, heel even was ze gewoon een meisje van 11. Femke en Nienke, wat  een geweldige meiden, wat een lieve zussen, wat een plaatjes!

Met speciale dank aan:
Carin van Studio Gloss (Emmen), Nicky Lotterman van Het Keverhuis (Emmen), alle medewerkers  van Eetcafé De Beurs (Hoogeveen), medewerksters van theater De Tamboer (Hoogveen), Tara Hill (Emmen), Keurslagerij Onrust  (Emmen), Bakkerij Kuijer (Aalden), Roy Spork en natuurlijk Yes-R !

Fotoalbum
Terug naar het wensen overzicht

Doe mee!