5 vragen aan .... Chris Vegter: ambassadeur van Wensstichting Drenthe

13-09-2018
Bij onze stichting draait het maar om 1 ding: kinderen die om welke reden dan ook, een steuntje in de rug kunnen gebruiken een onvergetelijke dag bezorgen. Een dag waar zij nog  lang daarna met een grote glimlach aan terug denken.
Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter de schermen die dit allemaal mogelijk maken? Vandaag stellen wij graag onze nieuwe ambassadeur aan jullie voor!

"5 vragen aan ...."

Wie ben jij?
Mijn naam is Chris Vegter. Ik ben getrouwd met Rika en woon in Assen. Ruim 43 jaar heb ik als leerkracht, directeur en interim directeur in het onderwijs gewerkt. Mijn grote drijfveer is altijd geweest: kinderen kansen bieden en hen helpen in hun ontwikkeling.
Daarnaast ben ik al meer dan 20 jaar actief als kinderboekenschrijver en heb 29 boeken geschreven. Regelmatig ga ik nog naar scholen en bibliotheken om voor kinderen op te treden of om lezingen te geven aan volwassenen over het belang van lezen en voorlezen.

Wat is je rol binnen de Wensstichting?
Binnen de Wensstichting Drenthe ben ik één van de ambassadeurs. Dat betekent dat ik een soort visitekaartje ben. Ik probeer bij te dragen aan de naamsbekendheid van de stichting en die zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld door het geven van lezingen en presentaties aan bedrijven en organisaties over het doel én het werk van Wensstichting Drenthe. Ook het in ontvangst nemen van donaties hoort bij de taken van de ambassadeurs.

Als jij een Wensdag zou krijgen, hoe zou die er dan uit ziet?
Hmmm, dat is een heel leuke, maar ook moeilijke vraag. Eerlijk gezegd ben ik heel tevreden met alles wat ik heb en mag doen. Maar als ik een wensdag voor mezelf zou mogen invullen, dan zou ik heel graag een keer met een super goede band muziek willen maken. Ik speel een beetje gitaar en het lijkt met echt fantastisch om een keer een dag te mogen oefenen en te spelen met topartiesten.

Wat wens je voor de Wensstichting?
Mijn wens is dat de Wensstichting nog heel veel kinderen en hun familieleden een onvergetelijke dag gaat bezorgen. In mijn ogen verdienen alle kinderen een fijne en gelukkige jeugd. Maar soms lukt dat op de een of andere manier niet. En dan is het geweldig dat er organisaties zijn die toch zulke gelukkige momenten voor hen creëren. Momenten waar kinderen op terug kunnen kijken en waar ze hoop uit putten. De Wensstichting vervult namelijk niet alleen wensen, maar creëert ook waardevolle herinneringen en dat spreekt me erg aan.

Wat wil je verder nog kwijt?
Dat ik me best een beetje trots voel dat ik gevraagd ben om ambassadeur te worden voor Wensstichting Drenthe. Kinderen gaan me aan het hart. Vooral kinderen die het moeilijk hebben, die kwetsbaar zijn. De Wensstichting kan heel veel betekenen voor deze kinderen. Daarom ben ik blij dat ik daar op mijn manier een steentje aan bij mag dragen.