Het Ontstaan

Het lijkt op een prachtig sprookje. Er was eens een voetbalteam dat al jaren samen met elkaar voetbalde in de zaal.
Tijdens de 3e helft is het idee ontstaan om een feestje te bouwen in de toenmalige Boogie Bar.
De naam was snel bedacht:” Back to the 80’s”.

Op deze manier werd het startsein gegeven voor een happening die in een paar jaar tijd uit zou groeien tot een heus festival van allure. Back to the 80’s kon de naam niet meer dekken en werd in 2010 omgetoverd in Retropop.

Als Stichting naast dit evenement werd de Wensstichting Zalavolbate opgericht.

Doel van deze Wensstichting is het vervullen van een bijzondere wens voor kinderen die door omstandigheden of ziekte een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Omdat de werkzaamheden met betrekking tot Retropop steeds meer tijd is gaan vergen is in 2011 een nieuw bestuur aangesteld en nieuwe enthousiaste wensvervullers.

Drieenhalf jaar na aanstelling van het nieuwe bestuur is besloten geheel zelfstandig verder te gaan en de naam van de Wensstichting te veranderen in Wensstichting Drenthe.

Door middel van de naamswijziging willen we duidelijker aangeven wat ons werkgebied is en scheiden we ons tevens af van de Stichting Zalavolbate.

Het is nu tijd om zelfstandig verder te gaan en ons in heel Drenthe te manifesteren.
Ons doel blijft het zelfde: Het geven van ruggensteun aan kinderen tot achttien jaar door middel van het verzorgen van een onvergetelijke dag. Het gaat hier niet alleen om zieke kinderen maar ook om kinderen die op de een of andere manier deze manier van aandacht verdienen.

Wensstichting Drenthe ook op social media